Valse Bingo!

Vanaf mijn 20 tot nu, heb ik het genoegen om op de een of andere manier telkens banen te kiezen waarin de “Bingo” een centrale rol speelt 🙂

Toch kan ik enorm lachen tijdens een bingo – en overal is er een andere sfeer of andere gewoontes rondom “de Bingo”. Zo zijn Engelse gasten geweldig enthousiast tijdens de Bingo, en geven ze ook de getallen een naam – 22,  two little ducks – en de zaal maakt dan het geluid van een kwakende eend “kwak kwak”, 44 is a pair of knickers, 8 is a fat lady , 16 sixteen never been kissed….en ga zo maar door. De eerste keer dat een Bingo deed, viel ik bijna om van verbazing en wist niet wat me overkwam…De cijfers kregen structureel een naam, een geluid – even inkomen dus, maar erg grappig en zeer interactief. De Engelse gasten waren enthousiast, en zeer zeer gedreven in het Bingo spel.

Op een avond moest ik weer een bingo draaien en kwam ik er op een heel laat moment erachter dat mijn Bingo kaarten op waren voor diezelfde avond. Aangezien ik geen gelegenheid meer had deze aan te schaffen leek het enige alternatief dat ik zelf mijn Bingo kaarten ging maken. Dol enthousiast tekende ik de kaarten, kopieerde ik deze en vulde alle cijfers handmatig in – want als ik deze mee zou kopiĂ«ren zou iedereen tegelijkertijd in de prijzen vallen.

De avond startte daar zat ik dan op de buhne, achter mijn ballen met mijn microfoon – en zo goed en kwaad als het ging noemde ik de cijfers in drie talen op. Alle gasten vonden mijn kaarten redelijk creatief, maar hoe creatief ze waren ondervond ik zelf pas tijdens de bingo! Ik had de Bingo nooit echt goed bestudeerd en had de cijfers op de kaarten gewoon van links naar rechts geschreven ipv  de normale bingo structuur (onder elkaar de tien, twintig, dertig tallen) deze structuur was me nog niet eerder opgevallen. Het was niet heel erg, hoogstens beetje onhandig!

Wat echter wel een probleem was dat een Bingo maar tot getal nummer 70 ging…en ik in mijn enthousiasme en onkunde al mijn kaarten gewoon had doorgeschreven tot 100! Een klein maar niet onbelangrijk detail…Kwam erop neer dat ik ter plekke een oplossing bedacht, en ik met een stalen hoofd op de bĂĽhne kei hard 30 cijfers erbij moest liegen om de avond te laten slagen en ik niet weer met al mijn prijzen naar huis moest!

Ik draaide aan het apparaat, pakte een bal,  ik deed net alsof ik een getal zag, en noemde dit fictieve getal op…dat was ook tamelijk ingewikkeld want het was natuurlijk niet geoorloofd twee keer hetzelfde getal op te noemen ( ik zou dan door de mand vallen bij het grote publiek ) Op een servetje schreef ik heel klein het “bedachte” getal… Deze avond duurde lang, lang, lang…. op het einde van deze avond leek iedereen te hebben genoten maar die illusie was van korte duur.  Juist de meest gedreven hotelgast op Bingo terrein kwam Pislink op me af! Hij deed niet aan Bingo, hij WAS Bingo.

Een man rond de zeventig, waarmee ik eerder kennis had gemaakt. Een man die mij al dagen het hof aan het maken was en om het kwartier een prachtig bommetje in het veel te kleine zwembad maakte in de hoop een verpletterende indruk te maken op vrouwelijke publiek. Hij had spierwit haar, een witte Engelse huid met een even witte krul snol, bierbuik en witte spillenpootjes… maar dat deze man zo rood kon worden had ik nog niet gezien. Hij gilde, ging compleet uit zijn plaat, en riep in vol publiek : “You fucking BITCH, you’ve played a false Bingo “!Het leek erop dat deze hotel gast me bij de strot wilde pakken, maar ik wist hem wat te kalmeren – en legde hem uit dat ik de kaarten zelf had gemaakt.

De volgende dag moest ik me melden bij de directie van het hotel. Er was een grote klacht gekomen over mij. De klacht luidde “You have played a false bingo!”… Het enige wat ik kon zeggen ” Yes, I am guilty”…Deze bingo zal ik nooit maar ook nooit meer vergeten!ColorTouch-1342707375693

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s