Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder…..

Prachtig liedje van ramses, en door wilcoscharitychallenge…gevraagd hier even iets over te schrijven….

Zing, ik zing vaak , in mijn hoofd, en hardop…liedjes waarvan ik de teksten niet ken…brul ik mee.liedjes van mijn jeugdkoortje ken ik nog…en liedjes die ik zelf schreef vergat ik op het podium…kortom…hou van zingen, maar heb een probleem met onthouden van de tekst, wat lichtelijk probleem is…droom van mij, nog eens op te treden, met kneuterig meiden bandje..cabaret…muziek en liedjes met een knipoog….

Vecht, ik vecht in mijn dromen, tegen deuren die niet open gaan, en de kinderen die ik kwijt raak…overdag vecht ik dagelijks tegen mijn “rommel” in mijn huis…maar ben niet kwaad genoeg om dat te winnen.

Huil, ik kan enorm goed lang en hard huilen..ook stil…het enige dat ik niet beheers is”knap” huilen, met 1 mooie traan…ik krijg echt een bloeddoorlopen hoofd, en huil met heel mijn lijf….ik kan huilen of geraakt worden door mooie beelden, mooie verhalen , of muziek…ook door trieste berichten…en de hardheid in de wereld…kan ook huilen door onmacht….eigenlijk heb ik mijn huilen erg sterk ontwikkeld…..in afscheid nemen ben ik ook zo slecht!

Bid, 1 keer gedaan, om te kijken of het mij zou helpen…het hielp want ik zag mezelf zittend op mijn bed, en barstte uit in een lachbui…..

Lach, lachen ligt naast huilen en tussen deze twee is in mijn beleving maar een flinterdunne scheiding ….ik kan plat liggen van het lachen, tranen hebben, en hinniken…..met en om en over lachen….het geeft ruimte, zuurstof in mijn geest…diepe noodzaak .

Werk, ik hou van wat ik doe, na jaren omzwervingen….ik hou ervan om ideeen om te zetten in concrete plannen…hou van mensen…van signaleren, en handelen….mijn werk voelt niet als werk…ik vind het zeer bijzonder dat ouderen delen met mij…..als droom zou ik daarbij ook nog schilderles willen geven….maar timmer daarmee aan de weg.

Bewonder, eigenlijk verander ik “bewonder” liever in “verwonder”……dat doe ik meerdere keren per dag…..en zit m in hele kleine dingen…..

Gjeeszzzz11……zinin? Zingen, vechten, huilen, bidden, lachen, werken of te bewonderen???

Advertenties

6 thoughts on “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder…..

  1. Pingback: Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder - prettig mijmeren

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s